Solviken

Sommen ligger spegelblank, kvällen är ljum och nedanför Solvikens vandrarhem och konferens har ett 25-tal företagare samlats för terminens sista medlemsmöte. Sunnanå udde visar sig från bästa sida och trots att kvällen är magisk så drar vi oss in för att går ett litet varv i lokalerna. Peter Sterne visar runt i konferensdelen , endast den eftersom det bor gäster i vandrarhemsdelen. Här har upprustats och lokalerna är inbjudande. Under tiden vi besökare “går loss” på en räkmacka så berättar Peter om hur det gick till när han, systern och kompanjonen bestämdes sig för att köpa Solviken. Företaget har intressanta framtida idéer om utvecklingen med både Solviken och Torpöns camping som de också äger.

Malin Gumealius, näringslivshandläggare på Ydre kommun, gav en kort info om vad som ligger i snar framtid vad gäller företagsaktiviter i kommunen och därefter tog “Kalle i Holma”, Karl-Olov Gustavsson , och berättade skrönor (vilket han sa var sanningar och inte skrönor) om Sunnanå udde, en radie om 600 m där vi befann oss. Han berättade om företagsamheten och om personer som präglat udden på ett eller annat sätt från 1800-talet och fram till nutid. Pensionat, kvarnar och brännvinsbryggeri har funnits i omnejden.
 

Starta företag/jobba i Ydre

Det finns en stor bredd när det gäller verksamhet i Ydre. Vi hjälper dig att komma igång, skaffa kontakter och bygga nätverk. Söker du jobb, eller är du företagare och söker personal så hjälper vi gärna till.

Kontakta styrelsen

Har du en bra idé?

Går du runt med en god idé? Dra dig inte för att höra av dig. Kanske kan vi hjälpas åt att utveckla den.
Vid nästa årsmöte kommer vi att dela ut ett litet pris till den bästa idén.

Skicka ett mail till: tomas.ydre@telia.com

Bli medlem!

Gå med och hjälp till att påverka det lokala näringslivsklimatet. Lär känna kollegor och skaffa nya samarbetspartners. Alla är välkomna. Ingen är för stor eller för liten.

 
Bli medlem redan idag!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer