Ydre Näringsliv – kvällens tema Solenergi

Trettiotalet företagare hade samlats på Ydregården för att få information av Ydres nya företagare inom solenergin. Mats Askänge och Börje Nilsson berättade om de möjligheter som finns genom att utvinna el eller att ta vara energin för att värma vatten. Kostnaden är relativt dyr i inledningsskedet men p.g.a. av elpriset är en payoff tid mellan 6-11 år, därefter är det gynnsamt.

Information från mötet med kommunen, skolan och näringslivsorganisationer, där det bl.a. diskuterades infrastrukturen i Ydre. Fortsatt utbyggnad av bredband är ett krav för att hålla uppe företagens möjligheter även på landsbygd, ett flertal upplever att hastigheten har sänkts en längre tid. Trots påtryckningar har inte bolagen uppdaterat med 4 G i masterna ännu. Busslinjerna får inte ytterligare minska.

Man vill också ha en fortsatt diskussion med Kooptjänst angående områden som inte stör redan befintligt företagande.

Framtiden för Ydre kom också upp, finns särskilt några viktiga punkter för att bibehålla våra ungdomar. En sporthall anses som mycket viktig i detta sammanhang, förslag att tillsätta en grupp som gör en riktig undersökning hur det skulle kunna skapas. Dels att det arbete med Arbetsförmedlingen som Ydre Näringsliv drivit i många år med våra arbetslösa ungdomar återupptas, viktigt att de kommer i arbete eller i praktik för att inte lämna Ydre.

Lite diskussion om kommande möte som bl.a. innehåller banken som värd, grötkväll, presentation av nya företagare, årsmöte. Efter detta fortsatte runda bords snacket samt intag av goda smörgåsar.

 

Foto: Anders Gunnar

Starta företag/jobba i Ydre

Det finns en stor bredd när det gäller verksamhet i Ydre. Vi hjälper dig att komma igång, skaffa kontakter och bygga nätverk. Söker du jobb, eller är du företagare och söker personal så hjälper vi gärna till.

Kontakta styrelsen

Har du en bra idé?

Går du runt med en god idé? Dra dig inte för att höra av dig. Kanske kan vi hjälpas åt att utveckla den.
Vid nästa årsmöte kommer vi att dela ut ett litet pris till den bästa idén.

Skicka ett mail till: tomas.ydre@telia.com

Bli medlem!

Gå med och hjälp till att påverka det lokala näringslivsklimatet. Lär känna kollegor och skaffa nya samarbetspartners. Alla är välkomna. Ingen är för stor eller för liten.

 
Bli medlem redan idag!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer