Besök på Olsbergs

Det var positiva adjektiv som hördes mellan robotar, svarvar och gjutanläggning när Ydre Näringslivs medlemmar gjorde besök på Olsbergs i Eksjö en kylig marskväll. Uppenbart ett stort intresse eftersom besöket lockade ca 40-talet medlemmar. VD Kristina Henriksson med personal informerade och visade runt i lokaler och det nybyggda gjuteriet.Företaget tillverkar och är världsledande inom elektrohydrauliska styrsystem för lastbilsmonterade kranar.

I Eksjö ligger tillverkningen av gjutgods och hudraulik, och elektroniken byggs i företagets lokaler i Vallentuna.Besökarna slås av det otroligt rena och välstädade lokalerna där stora kristallkronor förgyller medarbetarnas arbetsmiljö. Detta har också blivit ett signum för Olsbergs och hjälpt till i marknadföringen av ett välskött och framåt företag.

Slående var också engagemanget utöver själva produktionen, där företaget värnar om både anställda och bygden. Mycket god arbetsmiljö och personalvård bidrar till trivsel och låg sjukfrånvaro och personalomsättning.
Företaget är en stor sponsor i olika sammanhang. Detta för att göra Eksjöbygden attraktivare för medarbetare eftersom man hela tiden vill ha hit och behålla kompetent personal. Bl a har man för avsikt att försöka ta fram en motor som skulle passa i motorsportens värld dvs en med krut i!

Starta företag/jobba i Ydre

Det finns en stor bredd när det gäller verksamhet i Ydre. Vi hjälper dig att komma igång, skaffa kontakter och bygga nätverk. Söker du jobb, eller är du företagare och söker personal så hjälper vi gärna till.

Kontakta styrelsen

Har du en bra idé?

Går du runt med en god idé? Dra dig inte för att höra av dig. Kanske kan vi hjälpas åt att utveckla den.
Vid nästa årsmöte kommer vi att dela ut ett litet pris till den bästa idén.

Skicka ett mail till: tomas.ydre@telia.com

Bli medlem!

Gå med och hjälp till att påverka det lokala näringslivsklimatet. Lär känna kollegor och skaffa nya samarbetspartners. Alla är välkomna. Ingen är för stor eller för liten.

 
Bli medlem redan idag!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer