Besök vid kolmila, Torpön

Det luktar kol. Vi är vid kolmilan vid Lomsviken som bygdeföreningen på Torpön har satt upp. Det gör dom ungefär vartannat år. Kolaren Sven-Olof Turesson berättar om årets upplaga som fått namnet Veronika,ja, dom brukar tydligen som båtar namnges med kvinnonamn.

Det hör till traditionen att namnge varje ny mila som tänds. Uppskattningsvis så kommer denna mila ge ca 200 säckar grillkol. Milan brann ca 5 dygn och vaktades hela tiden, dygnet runt. Intill har man byggt upp en kolarkoja som efter nedtagningen av milan även kan användas för övernattning av campare. Ett 20-tal företagare samlades för att umgås denna kväll och höra Sven-Olof berätta om entusiasternas arbete. När mygg och knott blev för ettriga och skymningen la sig, så for församlingen vidare ut till pråmen vid vägs ända där kvällens kokerska på Torpöns camping, för första gången, tillagade kolbullar enligt gängse recept. Vi lät oss väl smaka och höll oss mätta för MÅNGA timmar framåt!

Starta företag/jobba i Ydre

Det finns en stor bredd när det gäller verksamhet i Ydre. Vi hjälper dig att komma igång, skaffa kontakter och bygga nätverk. Söker du jobb, eller är du företagare och söker personal så hjälper vi gärna till.

Kontakta styrelsen

Har du en bra idé?

Går du runt med en god idé? Dra dig inte för att höra av dig. Kanske kan vi hjälpas åt att utveckla den.
Vid nästa årsmöte kommer vi att dela ut ett litet pris till den bästa idén.

Skicka ett mail till: tomas.ydre@telia.com

Bli medlem!

Gå med och hjälp till att påverka det lokala näringslivsklimatet. Lär känna kollegor och skaffa nya samarbetspartners. Alla är välkomna. Ingen är för stor eller för liten.

 
Bli medlem redan idag!

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer