Information om Årets Företagare den 13 mars

Pressinformation 2022-03-13

Årets Företagare med hjärta i Ydre hyllades

Ydre Näringsliv har utsett Kinda-Ydre Sparbank till ”Årets Företagare i Ydre 2021”.

– Jätteroligt och hedrande. Det känns väldigt fint och samtidigt inspirerande att få den här utmärkelsen. Jag delar den med alla medarbetare, styrelse och huvudmän som är engagerade i sparbanken. Det här är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb.

Det säger Kinda-Ydre Sparbanks VD Johan Widerström efter att Ydre Näringslivs omvalde ordförande, Tomas Johansson, läst den fina motiveringen och överräckt diplom och pris. Årets Företagare hyllades med applåder i samband med Ydre Näringslivs årsmöte på Ryzätra, Rydsnäs, på lördagskvällen. 55 deltagare var på plats.

– Det uppskattas av det lokala näringslivet i Ydre att vi uppmärksammar företag på det här viset. Kinda-Ydre Sparbank gör stor nytta för näringslivet och invånarna i bygden. Ombyggnationen av bankkontoret i Österbymo visar också att de satsar långsiktigt i Ydre. De har gjort sig väl förtjänta av utmärkelsen, säger Tomas Johansson.

Kinda-Ydre Sparbank är en lokal, fristående och självständig sparbank som grundades 1866. Bankens signum är det breda samhällsengagemanget inom både närings- och föreningsliv.

– Vi vill finnas nära våra kunder, d v s företagare och invånare i Ydre. Att vi är verksamma lokalt är en del av sparbankens själ. Därför känns det extra roligt att satsningen på bankkontoret i Österbymo blivit både lyckad och uppmärksammad, säger Johan Widerström, VD för Kinda-Ydre Sparbank.

Motivering till Årets Företagare i Ydre 2021:

”Denna verksamhet erbjuder sina tjänster för hela bygden. Har satsat stort lokalt och anpassat sin verksamhet efter hur kundmarknaden har ändrats. Satsningen innebär en tryggad framtid för oss i Ydre inom denna nisch. Har starkt bidragit till många föreningars och bygders utveckling genom generösa ekonomiska bidrag till olika projekt.”

Ydre Näringsliv är en lokal förening för företagare inom Ydre kommun och har nu vuxit till 137 medlemmar, vilket är det högsta antalet sedan starten 2004. Föreningen jobbar för att stärka samarbetet mellan Ydres företagare och aktivt marknadsföra Ydres företagare.

För ytterligare information kontakta: Tomas Johansson, ordförande Ydre Näringsliv Mobil: 070-550 42 23  / Johan Widerström, VD Kinda-Ydre Sparbank Mobil: 070-699 56 00

Information om Årets Företagare den 13 mars