Information om medlemsmötet den 26 april

YN medl.möte 2023-04-26 Småföretagarnas kväll i Ryzätras lokaler

Vi välkomnades av YN styrelse och startade kvällen med paj och sallad av Ryzätras lunch & catering. Efter en mycket god måltid var det dags för presentation av varje företagare på minimässa enligt följande;

 1. Made by Emma – Emma Carlsson Löfdahl
  Driver café, hantverksbutik och loppis under sommarhalvåret på gården Stora Rödje, Norra Vi. Bakar allt själva och erbjuder en lugn miljö med vacker natur. Bastu, kajaker och glampingtält. Under hela året har dom catering och ställplatser för husbilar.
  070-590 57 18 / info@madebyemma.nu / www.madebyemma.nu
  ————————————————–
 2. Keramik & Sånt – Jenny Afzelius
  Erbjuder kurser ochskapar saker i keramik och betong, gör även kort, målar barnstolar, filtar i ull, smycken, mm. Inspireras av allt runtomkring sig och har alltid nya idéer i sitt “popcornshuvudet”.
  070-382 63 66 / keramikosant@gmail.com / www.keramikosant.se
  ————————————————–
 3. Ateljé Ko-La Kläder – Annika Yderstrand
  I sin syateljé tillverkar hon brodyrer av företagstext/logotyp, ikoner av till exempel traktor/kossa mm, t-shirts med roliga kotryck, pärlsmycken,  hemtextilier, försäljning av profilkläder och skor.
  070-379 99 04 / aydrestrand@gmail.com / Facebook.com/Atelje-ko-la-kläder
  ————————————————–
 4. Studio Vackra Du – Linda Thuresson
  Erbjuder SPA, ekologisk hudvårdsterapeut, massage, kroppspeeling, lash lift, ansiktsbehandling och ekologisk hudvård samt smink, även veganskt. Finns också i Tranås.
  070-284 93 43 / lindathuresson@gmail.com / Kolla Studio Vackra Du Österbymo på Bokadirekt på bokadirekt.se/studio-vackra-du>>
  ————————————————–
 5. Loolts Förlag – Anna-Karin Karlsson
  Lanserar just nu sin CD-/bok om Dacke som finns till försäljning lite överallt. Författare, förläggare, inläsare och journalist. Erbjuder utöver texter, gratulationsverser och personliga sånger och läser in texter för ljudböcker.
  070-422 44 27 / anna-karin@dackelever.com / www.dackelever.com
  ————————————————–
 6. Klipphörnan / Hårfint – Lisbeth Pettersson
  Driver sedan 25 år tillbaka frisersalongen i Österbymo. Servar dam, herr, barn med klippningar, färgningar, permanentar, hårbottenanalys, ögonbryn/fransar, öronhåltagning, brudklädsel, ansikts- / handmassage, skäggklippning, samt färganalys. Bokning via hemsida.
  0381-601 92 / lisbeth.pettersson64@gmail.com / www.klipphornanydre.se
  ————————————————–
 7. Fotograf Ewelina Norrwie
  Studio på sin gård i mysig lantmiljö på Torpön. Erbjuder fotografering av gravid, barn & familj, porträtt eller nya bilder för företagare i sin verksamhet. Gillar dokumentära bilder, gärna mörk stil med skärpa och djup.
  072-732 76 23 / kontakt@fotograf-en.se / www.fotograf-en.se
  ————————————————–
 8. Aggarps Gård – Jan Hermelin
  Skulle visat exempel på ett Musikaliska Bildspelsfilm, men tyvärr fungerade inte tekniken.  
  Presenterade istället sin gård Aggarps där man kan hyra en stuga, ha lägerskolor, idrottsläger, kurser och konferenser. På gården finns 52 sängplatser i 12 olika hus, dessutom finns 10 extra sängplatser i torp och hus nära gården.
  0381-501 57 / 070-534 43 53 / info@aggarp.se / www.aggarp.se / Musik CD records
  ————————————————–
 9. Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötland – Eva Thorell
  Informerade om den nya installationen av Nyföretagarcentrum, där ingår Kinda, Linköping, Mjölby, Norrköping, Åtvidaberg och Ydre i en gemensam organisation. Funderar du på att starta eget? Eller har du nyligen startat? Kanske har du frågor om hur du ska göra med momsen? Bokföringen? Anställa? Sociala medier? eller behöver enskild rådgivning?
  Allt är kostnadsfritt och företagare som hållit på i mer än 3 år erbjuds hjälp av Almi.
  Dom söker mentorer, kanske Du? Hör av dig till;
  Eva Thorell / Nyföretagarcentrum Kisa / Nyföretagarcentrum Ydre / 070-555 33 31 / eva.torell@nyforetagarcentrum.se
  ————————————————–
 10. Made by Eva-Lena Eriksson
  Erbjuder möbeltapetsering och uppfräschning av stil- / äldre möbler, hantverk. textilier av vävda “trasmaskeväskor” och är sömmerska i grunden. “Den gamla sköna men slitna fåtöljen får nytt liv!” Återbruk – en gammal fåtölj får ny sadelgjord, stoppning och tyg.
  070-678 51 15 / e-l-eriksson@hotmail.com / Facebook.com/Made-by-Eva-Lena
  ————————————————–

Kvällen i bildspel

alla_2
alla_3
mat
Ko-La-Klader-Annika-Yderstrand
Keramik-och-Sant-Jenny-Afzelius
Loolts-Forlag-Anna-Karin-Karlsson
Made-by-Emma-Carlsson-Lofdahl
Made-by-Eva-Lena-Eriksson
presentation
previous arrow
next arrow
Shadow
Information om medlemsmötet den 26 april