Information om årsmötet den 24 feb.

Kvinnliga företagare med hjärta i Ydre hyllades

Ydre Näringsliv har utsett Lisbeth Pettersson, som driver företaget Hårfint i Österbymo, till ”Årets Företagare i Ydre 2023”. Samtidigt passade Nyföretagarcentrum på att lyfta fram Emma Carlsson Löfdahl som ”Årets Nyföretagare i Ydre”.

– Väldigt överraskande och absolut inspirerande! Det lät som en bra motivering som kunde passa på många andra företagare här. Eftersom vi bor i en sådan liten bygd som Ydre betyder det också mycket att man engagerar sig i samhället. Om alla bjuder till händer det mycket, vilket betyder mycket för bygden.

Det säger Lisbeth Pettersson, företagare sedan 25 år, efter att Ydre Näringslivs omvalde ordförande, Tomas Johansson, läst den fina motiveringen och överräckt diplom och pris. Årets Företagare hyllades med applåder i samband med Ydre Näringslivs årsmöte och näringslivsfest på Solviken på lördagskvällen. Ett 70-tal deltagare var på plats, minglade och hade tillsammans en riktigt trevlig kväll.

– Det uppskattas av det lokala näringslivet i Ydre att vi uppmärksammar företag på det här viset. Lisbeth Pettersson är en person som sedan många år är engagerad i både näringsliv och samhälle i Ydre. Företaget hon driver är inte bara en hårsalong, utan även en social samlingspunkt med event och utställningar. Hon är väl förtjänt av utmärkelsen, säger Tomas Johansson, och fortsätter:

– Jag vill också rikta ett särskilt tack till näringslivsföreningens största sponsor, Kinda-Ydre Sparbank, som med bidraget på 100 000 kronor under föregående år hjälpt oss att förbättra förutsättningarna för företagande i Ydre. Dessutom har vi fått löfte om fortsatt stöd med samma belopp i år.

Ydre Näringsliv är en lokal förening för företagare inom Ydre kommun och har nu vuxit ytterligare till 148 medlemmar, vilket är det högsta antalet sedan starten 2004. Föreningen jobbar för att stärka samarbetet mellan Ydres företagare och aktivt marknadsföra Ydres företagare.

Motivering till Årets Företagare i Ydre,Lisbeth Pettersson med företaget Hårfint:

”Årets Företagare har jobbat länge med sitt företag och har ständigt nya idéer. Företagaren har utvecklat sitt företag med innovativt nytänk såsom olika event och utställningar. Företaget utvecklas och uppdateras hela tiden med fortbildning om vad som är det senaste i branschen. Företagaren har dessutom ett stort samhällsengagemang”.

Nyföretagarcentrum Mellersta Östergötland deltog i arrangemanget och delade ut pris till Årets Nyföretagare i Ydre. Det gick till Emma Carlsson Löfdahl med företaget Made By Emma, med motiveringen:

”Årets Nyföretagare i Ydre har ihärdigt och målmedvetet utvecklat sitt företag och byggt upp en välfungerande, mångsidig och uppskattad verksamhet som lockar till sig gäster från när och fjärran. Nyfikenhet och en livskraftig vilja att utforska nya roliga idéer i kombination med landsbygdens krav på individens egna initiativ har lett till ett väl mottaget koncept där besökarna erbjuds allt från förtäring till olika typer av boenden i vacker omgivning”.             

Kvällen i bildspel

YN_1

Ydre Näringslivs ordförande Tomas Johansson, Malin Hansson och Elisabet Hagström från Ydre kommun samt Eva Torell, Nyföretagarcentrum, uppvaktade och hyllade Årets Nyföretagare i Ydre Emma Carlsson Löfdahl och Årets Företagare i Ydre Lisbeth Pettersson.

YN_2

Glada pristagare! Årets Nyföretagare i Ydre Emma Carlsson Löfdahl och Årets Företagare i Ydre Lisbeth Pettersson uppvaktas av Eva Torell, Nyföretagarcentrum, och Ydre Näringslivs ordförande Tomas Johansson.

YN_2.1
YN_3

Lisbeth Pettersson hyllades som Årets Företagare i Ydre och uppvaktades med pris, diplom och blommor.

YN_3.1
YN_4

Emma Carlsson Löfdahl var riktigt glad efter att ha utsetts till Årets Nyföretagare i Ydre.

YN_5

Pernilla Thudén avtackades med blommor för sin tid i styrelsen för Ydre Näringsliv.

YN_6

Yngve Allansson avtackades efter uppdraget i Ydre Näringslivs valberedning.

YN_7

Några av de 70-talet deltagarna på Ydre Näringslivs årsstämma och näringslivsfest. Från vänster: Ann-Britt Svensson, Anders Gunnarsson, kommunalrådet Elisabet Hagström och Lena Gunnarsson.

YN_8

Lennart Jonsson, sekreterare i Ydre Näringsliv, och Oliver Ruottinen hade en del att prata om till välkomstdrinken.

YN_9

Jonny och Linda Thuresson trivdes på Ydre Näringslivs årsstämma.

YN_10

Peter Sterne välkomnar Anders Gunnarsson till Ydre Näringsliv årliga evenemang.

YN_11

En uppskattad buffé dukades upp på Ydre Näringslivs årsstämma och näringslivsfest på Solviken.

YN_12

En uppskattad buffé dukades upp på Ydre Näringslivs årsstämma och näringslivsfest på Solviken.

YN_13

Sara Wennerbo samt Owe och Lisbeth Pettersson försåg sig av läckerheterna på buffén.

YN_14

Leif Gustavsson blir serverad till bords.

YN_15

Ydre Näringsliv arrangerade en riktigt trevlig och underhållande årsstämma med efterföljande näringslivsfest.

YN_16

Familjen Broman & Co svarade för underhållningen på näringslivsfesten. Det är för övrigt Bromans som äger och driver Solviken, där Ydre Näringsliv höll sin årsstämma

YN_17

På grund av vissa speciella kommunikationsproblem blev det ingen lyckad dejt för det här paret på scenen…

previous arrow
next arrow
 
Shadow
Information om årsmötet den 24 feb.